lördag 25 september 2010

Spinntest

På mässan köpte jag även en slända och lite ull att spinna med. F. ville prova. Varken han eller jag fick till det riktigt. Ska nog köpa nån bok om hur man spinner. Nån som vet någon bra?

Bland tråd och nystan

I eftermiddag har jag och Fvarit i Borås på symässan. Trodde inte jag skulle få med mig honom, men han kunde tänka sig att åka dit sa han. Bäst att passa på......
Med en gång när vi kom in stötte vi på Tant Kofta . Det fanns massor med kul att titta på. Den gulligaste montern var nog hos Madam Kruz. Där de hade fått med sig sina kakfat, brödformar mm att ha garn i. Där shoppade jag lite garn och mönster.


Madam Kruz montern


En gammal "Morgan" som fått stickad kostym

Tovade hattar

Fredrik hittade en monter med massagekuddar

Fredrik handlar pärlor till sitt fiske

torsdag 23 september 2010

En sjuklings göromål

Nästan färdigstickade, bara tummarna och fästning av trådar kvar

Innan de stoppas i maskin

Färdig tovade
Har varit hemma från jobbet idag. Är förkyld och hade lite feber i morse. Men sticka har jag orkat iallafall, så jag har stickat klart F:s vantar och tovat dem. Han ville ha ett par tovade vantar att ha på höstfisket. Färgen har han valt själv, jag fick med honom in i en garnaffär, så han kunde välja själv. Jag har aldrig stickat vantar förut och inte heller tovat, så det var lite spännande....

Syfestival i Borås

Imorgon börjar syfestivalen i Borås. Jag är sugen på att åka dit imorgon, men jag är ganska förkyld. Får se hur jag mår imorgon helt enkelt. Hade varit kul att kika på alla garner, jag borde inte handla mer nu. Det har blivit en del garnköp det sista, men det mesta har varit på rea, så det kanske inte gills (fniss).

måndag 13 september 2010

Överaskning i brevlådan

Idag när jag kom hem hade jag fått ett paket i brevlådan.
Jag är med i Stickameras sockgarnbyte och nu hade paketet från min byteskompis kommit. Det var ett nystan mini raggi från Järbo och ett Fame trend från Marks & Kattens, det var även med en tygpåse med igelkottar på och två rättvisemärkta tepåsar. Tygpåsen är perfekt stickpåse, så där kan jag ju ha min sockstickning :)

torsdag 9 september 2010

Stickcafé på Madan Kruz

Ikväll har jag varit på stickcafé hos Madam Kruz. En liten garnbutik i liten skala. De har bara öppet på fredagar och så har de stickcafeér  emellanåt som man föranmäler sig på. De har ekogarner och garner som är typ rättvisemärkta eller iallafall stöder kvinnor. De har garner som Manos, Du store alpakka, BC-garn mf. Trevlig kväll fast jag inte känner någon. Kan väl säga att de som är på det här stickcafét tillhör kategorin äldre om man jämför Moodys (Hoppas ingen tar illa upp).

måndag 6 september 2010

Lingonskogen

Igår var jag och "svärfar" ute och plockade lingon. Fick med mig en stor spann hem på en 15l som nu ska rensas. Rensningen är ju inte så rolig, men finns det något som är så rofyllt som att plocka lingon eller svamp?! Fick även rensat och förvällt en del kantareller som plockades i lördags och igår. Nu börjar frysen bli full av gottigheter.

Inte bara garnnystan som kan trassla.....

I lördags åkte F, "svärfar" och jag till Mjörn för att ta en eftermiddags fisketur. Vi tänkte jigga Gös. Två gånger trassla vi till oss rejält. Ena gången kapade vi linorna och andra redde vi ut det. Ingen fisk fick vi med oss upp. De som kom upp var för små.

torsdag 2 september 2010

Jag har lärt mig nåt:)

I sommar har ju det blivit en del stickning. Jag har stickat hemma vid tv:n, ute på altanen, när jag suttit i passagerarsätet i bilen, på sticklägret i Dalarna mm. Jag började ju sticka lite smått för 1,5 år sen efter en stick-kurs. Nu stickar jag mest hela tiden. De sista veckorna har jag märkt att jag mer och mer kan sticka utan att titta på stickningen. Tidigare har jag kunnat titta upp lite grann medan jag stickat, nu fixar jag att sticka och se på tv lite mer :) visserligen mest när jag stickar rätor, men ändå....