söndag 31 oktober 2010

Torpstickning

Idag har jag varit på symässan på Kviberg med The knitting Seaman. Inte så mycket för stickerskor där, mest tyger och symaskiner.
Därifrån åkte vi vidare till Visa Lisa och hennes torp. Vi var ett gäng glada stickerskor som var där och hade mysigt.
fredag 29 oktober 2010

Ännu en symässa

I helgen är det symässa igen, den här gången i Göteborg på Kviberg. Tänkte ev att jag skulle ta en tur dit innan torpstickningen på söndag, eller så kanske jag hinner dit en sväng imorgon innan svärföräldrarna kommer hit på middag.

fredag 22 oktober 2010

Roliga paket


När jag kom hem i eftermiddag låg det två paket i brevlådan; ett mjukt och ett hårt. Det mjuka var garn som inte hann komma fram till sticklägret i somras och det hårda var en ny bok med stickade vantar.

Spinna med spinnrock

Jag som provar

Elin demostrerar
Har varit hos Elin idag och lärt mig spinna med slända och provat spinna på hennes spinnrock, det var sjukt roligt....

Ännu så länge tå-löst....

Jag stickar på mina Nemesis-sockar så fort jag får tillfälle. Men det har inte blivit så långa stunder det sista. Nu är nästan foten klar på strumpa ett, ska snart börja med tån.

måndag 11 oktober 2010

Kuligt

Jag stickar nemesis-sockar, oktobers mönster i stickameras sockklubb Jag stickar mest på dem hemma för det är ju en del mönsterstickning. Egentligen inte så svår, men man måste ju ha koll på diagrammet. Men jag gillar det, det är ett riktigt kuligt mönster.

måndag 4 oktober 2010

Småvarmt till 1-åring

Igår var det kalas för lilla H. Slipovern är stickad i Anemone 50% bomull 50% akryl och kanterna är stickat med restgarn av Tildagarn. Mönstret är improviserat lite. Sockarna är stickade i Svarta Fårets raggsocksgarn. Mönstret hittade jag på Järbos hemsida, de har en del gratismönster.

fredag 1 oktober 2010

Hummerfiske

Ikväll drar vi (F och jag) till Gullholmen till ett par vänner till F och fiskar hummer. Skulle gissa att vi missar det mesta av fisket och bara kommer till middagen, för F är som Alfons Åberg; han ska bara.....