fredag 31 augusti 2012

Utlottning hos Tant Kofta

Tant Kofta har utlottning på mössböcker och biljetter till syfestivalen i Borås som är i slutet av september. Boken är alldeles ny så det är extra spännande, hennes mönster är så fina och lättförståeliga tycker jag.
Hon lottar ut 10 böcker, fem vinnare och varje vinnare får två böcker. Den som vinner biljetter får också två, en till sig själv och en att ge bort och där dras också fem vinnare.

tisdag 28 augusti 2012

Stickcafé i Grästorp

På måndag den 3/9 drar vi i gång med stickcafé på café Nordstan i Grästorp. Vi kör varannan vecka och börjar vid 16.30. Kanske tidigt för en del, men man kommer när det passar.
För min del tycker jag tiden är bra, så att man kan åka direkt från jobbet, köpa nåt att äta där och ska jag iväg och jobba natten så hinner jag med det också utan att behöva stressa.
Veckan därpå drar stickcafeerna igång på museet. De är varannan torsdag kl 18.30.
Så nu kommer det finnas möjlighet att gå varje vecka om man vill. Olika dagar för att fler ska ha möjlighet.

Ufon

Har tyckt ett tag att mina kablar liksom varit borta. Började kolla över lite ufon och där fanns det ju en del kablar. En del projekt har ju fler än en kabel dessutom. Stickade klart en tröja häromdagen som har legat till sig en sisådär två år. Jag stickade fel på framstycket och hade inte riktigt då förmågan att rätta till det. Så nu är ännu en kabel ledig. Några ufon till och jag har gott om kablar igen.
På bilden är de trådar som blitt över när jag fäst trådar. Bild på tröjan kommer när jag blockat.

Paper moon socks

Ibland är jag otroligt glömsk. Jag har ju glömt att blogga Paper moon sockarna, de jag började med på sticklägret. Första gången jag stickade två sockor på en gång med magic loop.
Nu stickar jag på andra sockor. Ett par raggsockor till sambon.

måndag 13 augusti 2012

Randigt

Börjar få en del restgarner av sockgarn, så jag har stickat ett par restgarnssockar. På så sätt har lite av garnet försvunnit :)

fredag 10 augusti 2012

Spinnrocksservice

För ett tag sen köpte jag en gammal spinnrock på en loppis. Spolen hade rostat ihop och piggarna var av, så jag tog med den hem till Annuska. Hon hade krokar hemma och vi lyckades få loss spolen från pinnen eller  vad den nu kallas. Idag har jag spreyat med 5-56 och tagit svinto på pinne omvartannat, så nu är så gott som all rost borta och spolen rullar lätt på pinnen.

Fiskpedikyr

För ett par dagar sen precis när jag började bli krasslig så var jag på fiskpedikyr. Man stoppar ner fötterna i ett akvarire med nån typ av malar och så får de äta på fötterna. De äter döda hudceller. Man går därifrån med fötter lena som barnrumpor. Stället heter Hälsofisken och ligger i Vänersborg.

torsdag 9 augusti 2012

Fattigskogen 2012

Jo, jag var där. Det har gått några dagar sen vi kom hem och jag har inte orkat ta tag i att lägga över bilderna i datorn, inte för att jag tog så många bilder. Jag glömde helt enkelt att ta med mig kameran till storstugan de flesta dagarna.
För tredje året i rad har jag varit där, i denna fantastiska miljö och träffat massor med fantastiska stickerskor. I år var vi totalt 36 stycken tjejer i varierande åldrar. Skulle tippa på att hälften varit med där tidigare och hälften var nya bekantskaper. Skrattat så tårarna runnit har vi gjort även i år.

Ett par restgarnssockar stickade jag klart. Det var rester från fabel och det grå är Fame som synes.


Inte lika fint väder i år, men en del utesittande blev det allt.

Garntrassel, då hjälps man åt att reda ut det.

Lite av gosakerna som var med på garnlotteriet.

Även i år var det garnlotteri, det blev ett enormt bord med massor av godis på. Jag hade med mig ganska mycket garn dit och hade nog nästan lika mycket om inte mer med mig hem. Fyra butiker var där och sålde; Ataljé Norrgården, Garnfilibabba, Fibershoppen och Garnstumpan. Jag köpte även lite garn med mig hem och sen lottades det ut garn. Jag vann även en brosch ifrån Sophies Silver.
Hos stickamera hittar du fler som bloggat om lägret.

måndag 6 augusti 2012

Lägersockar

Hemma igen från årets Fattigskogs stickläger och jag är alldeles tom, men ändå uppfylld, lycklig, glad, ja full av massa positiva intryck. På lägret stickade jag klart en liten kofta och två par sockar. Det ena paret ska jag rätta till skaftet på på ena sockan då det är längre. Det andra paret är Ulrikas Kedjesockar som jag började på förra året på lägret som nu äntligen är klara. Ska bara fästa några trådar.