tisdag 14 oktober 2014

Älgjaktsstart

Igår började älgjakten häromkring. Jag åkte in till det passet jag var tilldelad innan solen gick upp. Var lite irriterad på mig själv då jag kom iväg sent och månen sken för fullt. Sån tur var, var det dimmigt. 
Hade knappt mer än kommit på plats förrän en stor ko kom fram och åt. Hon gick omkring ganska länge innan hon gick in bland träden igen. Tyvärr har vi bara två kalvar som vi får skjuta i år, så jag tog bara lite kort på henne. 
Under dagen kom det förbi en del djur, en räv, tre dovhjortar och en ko med kalv (det måste vara dubbelkalv för att vi ska få skjuta).
En härlig dag! 

onsdag 8 oktober 2014

Ljusfestival i Grästorp

Varje år i början på oktober så ordnar Grästorp Nossans ljusfestival, en promenad som går längs vattnetvid golfbanan. Hembygdsföreningen fick frågan om de ville göra något kul med lusthuset som står i början på promenaden. Det bestämdes att det skulle vara stickcaf'e där varje kväll hela veckan. 
Igår var jag där och stickade. Själva lusthuset är pimpat med stickade plagg nya som gamla, det finns ett bord, lite stolar, värmefläkt, bra belysning och fika. Festivalen fortsätter tills på lördag och det är uppträde och tält med mat, det kostar 20kr att gå promenaden.

söndag 5 oktober 2014

Stickstämman i Värmland


Nu i helgen är det stickstämma på Ransberg herrgård i Ransäter. Massor med trevligt folk, intressanta workshops och föredrag. Garn & Mera shoppen är med så jag "jobbar" denna helgen.