måndag 22 mars 2010

Gott gott!



För ett par dagar sen satte jag en vetesurdeg. Jag använde pyttelite av rågsurdegen som grund. Den kom igång bra med en gång. Kikade på en del av Pain de Martins recept. Såg flera goda recept, men bestämde mig till sist för ett levain med jäst. Jag satte en deg igår kväll med 100g vetesurdeg. Degen satte jag på fönsterbrädan i köket ovanför elementet, i morse hade den jäst ordentligt. Som degvätska igår använde jag 1,5 dl blandad äpplejuice och idag på morgonen använde jag ca 1dl juice av 5dl degvätska. Annars så följde jag receptet. Brödet blev jättegott, ingen tydlig äpplesmak, men väldigt gott.

2 kommentarer:

  1. Kan du baka en "redit" stor limpa likt pågens lingongrova till mig o fredda när vi drar till Helsingborg i höst..

    Och sticka en stor mössa till F som det står jag vill vinna Kinnekulleträffen på....

    // Skalunda

    SvaraRadera