torsdag 18 mars 2010

Mumma


Idag har jag bakat banankaka. Receptet har jag fått från farmor när hon levde. Vi fick översätta det till dl, för hon använde kaffekoppar som mått. Den är perfekt att baka om man har bananer som börjar se springfärdiga ut. Perfekt att ha i frysen eller varför inte äta upp med en gång :)

Farmors Banankaka

1 ägg
1,5 dl socker
2 bananer
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
50g smör/ margarin

1, sätt ugnen på 200gr
2, smält smöret
3, smörj och bröa en rund sockerkaksform (sån med ett hål i) eller en brödform
4, vispa socker och ägg
5, mosa bananerna och rör ner
6, vispa ner mjöl, vaniljsocker och bikarbonat
7, vispa ner smöret.
8, grädda i mitten av ugnen tills kakan släppt från kanterna (brukar vara 30-40min)

1 kommentar:

  1. åh va gott, det ska jag prova att baka, banankakak är så god.. tyvärr så brukar den aldrig komma till frysen, den tar slut innan ;)

    Du är välkommen hem och mysa framför våran kamin

    SvaraRadera